Nieuws van Peklo

Lentefair
Op zaterdag 13 mei 2023 organiseerde de Daltonschool in Nettelhorst weer een LENTEFAIR met veel activiteiten en diverse stands. PEKLO was hier ook met een stand aanwezig met diverse soorten konijnen en om informatie te verstrekken over het houden en verzorgen hiervan.

RHD enten (konijnen)
PEKLO stelt haar leden en eventuele belangstellenden, die geen lid zijn, in de gelegenheid om haar dieren tegen RHD te laten enten. In 2024 vinden deze entingen plaats op 28 maart, 6 juni en 15 augustus. Nadere informatie m.b.t. locatie, kosten etc. zijn verkrijgbaar via het secretariaat.

NCD enten (pluimvee)
Ook in 2024 is er voor leden weer de mogelijkheid hun pluimvee te laten enten tegen NCD. Nadere informatie hierover volgt nog. Het blijft natuurlijk nog erg onzeker of er dit jaar weer pluimvee geshowd mag worden, maar we houden jullie op de hoogte.

PEKLO 1918 - 2018: Koninklijke erepenning voor PEKLO tijdens haar jubileumshowHet werd wel even stil in het restaurant bij Bousema toen Burgemeester Sebastiaan van 't Erve het woord kreeg tijdens de opening van de show. Getooid met zijn ambtsketting, moest er wel iets bijzonders aan de hand zijn. En dat was er ook. Hij kwam niet met lege handen en overhandigde met trots de 'Koninklijke Erepenning en Certificaat' die behoren bij deze onderscheiding. De Burgemeester noemde trots te zijn een vereniging als PEKLO binnen zijn gemeente te hebben. Want voor een dergelijke onderscheiding is veel inzet en passie, van de hele vereniging een must. Daarvoor dank aan alle leden die PEKLO-Lochem gemaakt hebben tot wat zij nu is.

Wilt u foto's hiervan bekijken, klik dan hier.
Voor foto's van de jubileumshow, klik dan hier.