Nieuws van Peklo

Wij doen mee met Rabo ClubSupport
Stem op ons via de RaboApp of op Rabo ClubSupport van 4 tot en met 26 september 2023.Lentefair
Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert de Daltonschool in Nettelhorst weer een LENTEFAIR met veel activiteiten en diverse stands. PEKLO zal hier ook met een stand aanwezig zijn met diverse soorten konijnen en informatie verstrekken over het houden en verzorgen hiervan.

RHD enten (konijnen)
PEKLO stelt haar leden en eventuele belangstellenden, die geen lid zijn, in de gelegenheid om haar dieren tegen RHD te laten enten. Dit jaar wordt er ge├źnt op donderdag 1 juni en donderdag 17 augustus. Nadere informatie m.b.t. locatie, kosten etc. zijn verkrijgbaar via het secretariaat.

NCD enten (pluimvee)
Ook in 2023 is er voor leden weer de mogelijkheid hun pluimvee te laten enten tegen NCD. Deze enting is gepland op vrijdag 25 augustus 2023. Nadere informatie hierover volgt nog. Het blijft natuurlijk nog erg onzeker of er dit jaar weer pluimvee geshowd mag worden, maar we houden jullie op de hoogte.

PEKLO 1918 - 2018: Koninklijke erepenning voor PEKLO tijdens haar jubileumshowHet werd wel even stil in het restaurant bij Bousema toen Burgemeester Sebastiaan van 't Erve het woord kreeg tijdens de opening van de show. Getooid met zijn ambtsketting, moest er wel iets bijzonders aan de hand zijn. En dat was er ook. Hij kwam niet met lege handen en overhandigde met trots de 'Koninklijke Erepenning en Certificaat' die behoren bij deze onderscheiding. De Burgemeester noemde trots te zijn een vereniging als PEKLO binnen zijn gemeente te hebben. Want voor een dergelijke onderscheiding is veel inzet en passie, van de hele vereniging een must. Daarvoor dank aan alle leden die PEKLO-Lochem gemaakt hebben tot wat zij nu is.

Wilt u foto's hiervan bekijken, klik dan hier.
Voor foto's van de jubileumshow, klik dan hier.